1. De Hartenjager

image

Er was eens een Jager. Niet zomaar een Jager, maar de beste van allemaal: een Hartenjager. In heel het land was er geen een zo goed als hij. Hij was goedgebouwd, snel en schoot nooit mis. Zijn naam was de Zwarte Jager.

Het doel van de Zwarte Jager was de harten van mensen te raken met zijn pijlen. Onzichtbare pijlen. Zwarte pijlen. En zodra een zwarte pijl een hart raakte, kreeg het hart een zwart puntje. Dat punt breidde zich uit, net zolang tot er een zwart hart overbleef. Eenmaal zwart, bleef een hart zwart.

De Zwarte Jager vond dat heerlijk. Hij koos vooral de makkelijke, kwetsbare en verdrietige harten als doelwit. Die werden namelijk het snelst zwart. Hij had verschillende pijlen, voor elk hart wel een paar. Zijn sterkste pijlen waren: haat, eenzaamheid, verdriet, pijn en jaloezie. Met zijn pijlen in de aanslag reisde hij heel het land door, jagend op de harten van mensen.

Op een dag, een dag net als andere dagen, werd er een jongetje geboren. Zijn naam was Chris. Al van kleins af aan had Chris een bijzondere gave. Hij kon in de harten van mensen kijken. Hij zag veel zwarte harten om hem heen en dat maakte hem verdrietig.

Hij besloot om er iets aan te doen. Hij begon pijlen te maken. Ook onzichtbaar, net als die van de Zwarte Jager. Zijn pijlen waren echter wit. In zijn jeugd oefende hij veel met zijn boog en witte pijlen, en hij groeide op tot een sterke man. Een boogschutter die enorm goed kon richten.

Eenmaal volwassen, ging Chris op reis. Op reis door het land, op zoek naar zwarte harten. Wat de Zwarte Jager immers niet wist, was dat in elk hart een geheime kamer is. Een kamer met een kleine, witte knikker. Die kamer heeft één deur. En het zwarte kan niet door die deur. Chris wist dat wel. En met zijn witte pijlen schoot hij op elk hart één pijl. De pijl van liefde.

Zo ook bij het meisje: Abigaïl. Zij was geraakt door de zwarte pijlen van verdriet en eenzaamheid. Haar ouders waren overleden en ze was helemaal alleen op de wereld. Chris zag haar en schoot ook op haar zijn witte pijl.

Die liefdespijl was geduldig. Het klopt voorzichtig aan op de deur van de geheime kamer. en wachtte. Abigaïl hoorde een zacht geklop. En in het donker, in de duisternis van haar hart opende ze haar deur voor de witte pijl. En liet de witte pijl binnen. De pijl kon zo het doel raken: de knikker. Zodra de pijl het doel raakte, werd Abigaïl vervult met liefde.

Echte liefde. Volmaakte liefde. Ze voelde zich warm worden en zag dat ze begon te stralen. Samen met Chris zong ze uit blijdschap en dankbaarheid: “This little light of mine, I’m gonna let it shine“. Haar nieuwe levensdoel was om net als Chris lief te hebben. Iedereen en alles om haar heen. Om een licht te zijn voor de zwarte harten in duisternis. Om met liefde licht te brengen in de harten van mensen.

Zo bouwde Chris een groot leger van Witte Hartenjagers. Samen velen malen sterker dan de Zwarte Jager. En met dat leger, bracht hij liefde, licht en leven.

❤ Tabi

P.s. mijn eerste zelfgeschreven verhaal. Ik hoop dat ook jouw hart wit mag worden. Dat je mag stralen in Gods liefde. Dat is volmaakte liefde. Échte liefde.

Is je deur nog op slot? Is je deur nog op slot? Van je krrrt, krrrt, krrrt. Doe hem open voor God. Want de Heer wil bij je wonen, en dan ben je nooit alleen!”

image

Advertenties

6 gedachtes over “1. De Hartenjager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s