4. Musica

Muzieknoten.jpg

Er was eens een meisje, genaamd Mieke, dat een leeuw als dierenvriend had. Zij leefde in het Dierenrijk, waar ieder mens één dier als maatje voor het leven koos. Mieke vond het Dierenrijk geweldig, maar ze hield er ook van om te reizen. Nieuwe landen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten.

En op een dag besloot ze een échte verre reis te maken: naar Musica, het land van de muziekdans mensen. Samen met Leo, haar leeuwenvriend, ging ze op weg.

Na een lange reistocht kwamen de twee eindelijk aan in Musica. Het land was niet moeilijk te vinden. Van een verre afstand kon je de muziek al horen die de mensen daar maakten. En eenmaal dichterbij kon je ook genieten van de dansers en danseressen die sierlijke en mooie bewegingen maakten op de muziek.

Eenmaal in Musica werden Mieke en Leo hartelijk welkom geheten. Zo ook door de pianist Gary, bij wie de twee wel een tijdje in het gastenverblijf mochten logeren.

In de dagen daarop woonden Mieke en Leo vele voorstellingen bij. Dit waren geen gewone voorstellingen. Zoals Gary het haar had uitgelegd, waren er namelijk 2 soorten mensen in Musica: Muziekmakers en Dansers.

De muziekmakers konden goed muziek maken. Er waren mensen die goed konden zingen en mensen die een instrument konden bespelen. Denk aan piano, viool, fluit, gitaar en nog veel meer. Op de muziek van de makers dansten de dansers. Ze konden dansen op allerlei soorten muziek. Er was altijd wel maar één soort muziek waar ze écht goed op konden dansen. Zo kon de één enorm goed op snel gezongen liedjes dansen en de ander juist op rustig pianospel.

Zodra een danser gevonden had op welke muziek hij of zij het beste kon dansen, werd er een duo gevormd. Eenmaal in een duo kon je muziekdans voorstellingen geven.

Op de dagen dat er geen voorstellingen waren, oefende Gary op de piano in zijn woonkamer. Mieke luisterde er graag naar. Vaak zong ze mee als ze zijn liedjes kende. Maar Gary gaf nooit een voorstelling. Mieke vroeg hem waarom en Gary antwoordde:

‘Je mag pas optreden met zijn tweeën. Ik heb mijn danseres nog niet gevonden.’. Daarop zei Mieke: ‘Maar waarom zoek je je danseres dan niet? Ik neem aan dat je genoeg keuze hebt!’ En Gary zei: ‘Er zijn genoeg goede danseressen, maar niemand van hen begrijpt mijn pianospel 100%’.

‘Niemand? Is er echt niemand die jouw muziek goed kan aanvoelen en begrijpt?’. ‘Nou’, zei Gary, ‘er is één danser die dat wel kan. Het is mijn beste vriend, Diego.’. ‘Mooi’, zei Mieke, ‘dan vorm je toch met hem een duo? Dan kun je tenminste optreden, zodat iedereen kan genieten van je prachtige muziek en zijn dans!’.

Maar Gary zuchtte diep en zei dat dat onmogelijk was. Een duo bestond namelijk altijd uit een muziekmaker met een danseres of een muziekmaakster met een danser. Toen hij zich met Diego als duo had aangemeld, werd hij uitgelachen door de mensen. ‘Dat kan toch helemaal niet, zo’n duo’, zeiden ze dan, ‘dat hoort niet, dat is niet goed!’. Die woorden deden Gary pijn, want hij wilde net als alle andere muziekdans mensen graag optreden.

Dit bracht Mieke en Leo op een idee. Ze besloten zelf voorstellingen te organiseren zodat Gary alsnog samen met zijn vriend kon optreden. Bij het eerste optreden waren alleen Mieke en Leo aanwezig. Bij het tweede optreden kwamen ook een paar goede vrienden kijken. Bij het derde ook de familie van Gary en Diego.

Het pianospel klonk echter zo bijzonder, dat ook andere mensen nieuwsgierig werden. Wie maakte die mooie muziek? Muziek die ze nog nooit eerder gehoord hadden.

En met elke optreden dat volgde, kwamen er steeds meer mensen om te genieten van Gary’s prachtige muziek en Diego’s schitterende dans. Een perfecte combinatie van pianogeluid en dansbewegingen, die echt voor elkaar gemaakt leek.

En tot op de dag van vandaag reist het opmerkelijke duo door Musica om de mensen te laten genieten van hun muziekdans kunsten.

❤ Tabi

Opdat we niet veroordelen, maar elkaar  accepteren zoals we zijn (gemaakt)!

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s