7. Zomerfeestweek

Sun_nature.jpg

Er was eens een meisje. Niet zomaar een meisje, maar dochter van de allerhoogste, allerbelangrijkste Koning. Haar vader was namelijk de Wereldkoning, degene die alle landen en rijken had gemaakt en er over regeerde.

De prinses heette Talia en was altijd vrolijk. Maar na de dood van haar moeder, de Koningin, werd ze heel verdrietig en stil. En wat de Koning ook probeerde, hij kon zijn dochter niet opvrolijken.

Het enige lichtpuntje in het leven van Talia was de ‘Zomerfeestweek’. Voor een week stond haar stad dan in de schijnwerpers. Haar stad, Lichtstad, was de grootste en mooiste stad van de Wereld. In deze stad stond onder andere het Paleis waarin zij woonde.

Tijdens Zomerfeestweek kwamen mensen uit alle landen en rijken bij elkaar om een week lang feest te vieren. Feest ter ere van haar vader de Koning, die immers alles had gemaakt en een goede, rechtvaardige koning was.

Met zoveel verschillende mensen was er altijd wel wat te doen. Er werden verhalen uitgewisseld, optredens gegeven en lekker gegeten. Er hing altijd een vrolijke sfeer, wat ervoor zorgde dat Talia even vergat dat ze verdriet had.

Op een dag, de eerste dag van het Zomerfeestweek, liep Talia rond in Lichtstad. Ze liep door naar het deel van de stad waar alle kinderen altijd samen kwamen. Daar zag ze een groepje meisjes staan van haar leeftijd en ze besloot erop af te stappen.

‘Dag prinses Talia, wat leuk je hier te zien!’, riep een van de meisjes. Ze stelde zich voor als Sarah uit Maskerland. ‘En dit zijn Mieke uit Dierenrijk en Joy. Joy komt uit Zwitland. Kom je gezellig met ons mee naar de muziekshow kijken?’. Maar Talia bleef staan en keek ze vragend aan. Dat ze zich voorstelden, begreep ze wel. Maar ze snapte niet wat Sarah haar vroeg. ‘Eh, prinses? Heb je wel gehoord wat ik zei?’, vroeg Sarah.

Maar Talia kon niet begrijpen wat Sarah had gezegd. Talia leefde namelijk in Lichtstad en daar sprak iedereen Fransi. Sarah en haar vriendinnen spraken allemaal Nengels. Gelukkig was Mieke’s wijze dierenvriend Leo de leeuw er bij. Hij kon zowel Fransi als Nengels en besloot de meisjes te helpen.

‘Meiden, wat als we de komende tijd eens samen oefenen. Prinses Talia, jij leert Sarah, Mieke en Joy Fransi. Ik vertaal. En jullie meiden, leren Talia Nengels’. Het viertal vond dat een prima voorstel. En zo leerden ze, elke dag, weer meer van elkaar. En aan het eind van een leuke, leerzame week kon Talia vloeiend Nengels. De andere meiden waren echter niet zo goed in taal als de prinses, dus het Fransi ging bij hen nog niet zo goed. Maar dat maakte niet uit, want ze konden nu dankzij het Nengels elkaar redelijk goed begrijpen.

Net voordat iedereen weer terug zou gaan naar het thuisland, spraken ze af om elke komende Zomerfeestweek weer samen door te brengen. In de tussentijd gebruikte Talia haar talenkennis om Nengels-sprekende mensen Fransi te leren en andersom. Talia had hier zoveel plezier in dat ze weer haar vrolijke zelf werd, ondanks het verdriet om haar moeder dat ze nog altijd met zich mee droeg.

❤ Tabi

Opdat we leren luisteren en van elkaars gezelschap mogen genieten.

Friends_four.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s